Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Cocon päiväkirja

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1 Cocon päiväkirja lähetetty Su Elo 13, 2017 10:18 pm

Tilda M.

avatar
Vuokraaja
C O C O N   P Ä I V Ä K I R J A

FWB-t Kallan Acacia "Coco"  |  omistaja Tilda Mustamaa |  omat sivut

https://hummanihei.wixsite.com/talli/acacia

2 Vs: Cocon päiväkirja lähetetty Su Elo 13, 2017 10:31 pm

Tilda M.

avatar
Vuokraaja
13.8.2017  |  H e v o s e n o m i s t a j a

Siinä se nyt oli. Nimi pienen tumman tammavarsan kauppakirjassa. Acacia siitä tuli ja pienestä nyytistä kasvaisi varmasti yhtä sitkeä kuin akaasia ja epäilemättä yhtä kuuma kuin Afrikan savanni, jos se perisi yhtään isänsä luonteenlaatua. Siinä olisi sopivasti haastetta tälle elämälle. Tuijotin paperia yhä kulmat kurtussa kun Anna kurkkasi olkani yli ja onnitteli.

"Mä vähän kuulinki huhuja, että Rillan varsa jäis tänne. Onnee hevosenomistaja!"
"Kiitos. Tää vaatii vähän sulattelua vielä" mutisen katse yhä paperissa.
"Miksikä sitä kutsutaan? Acaciaksi?" Anna kysyy.
Nostan viimein katseeni. "En oo ehtinyt miettiä yhtään. Virallisen nimenki kanssa meinas mennä sormi suuhun. Otan vastaan ehdotuksia."

Tungen kauppakirjan reppuuni ja suunnistan tarhoille. Vilakin varsoi kauniilla läsillä koristellun orivarsan ja siellä se omani kanssa kirmasi kilpaa. Acacia. Kaunis tumma varsani. Onneksi se oli vielä pieni. Ehtisin kartuttaa omia oppejani Fellun kanssa ennen kuin pitäisi olla kykenevä nuoren ja raa'an hevosen kanssa toimimaan oikein. Luojan kiitos oli myös Auburn ja taitavat tukijoukot. Pieni varsa jäi uteliaana tuijottamaan aitaan nojailevaa hahmoani. Kyllä sitä vähän uskalsi jo olla onnellinen tästä päätöksestä. Tuijotin pientä tammaa silmät sirrissä ja pyörittelin sen nimeä suussani. Acacia oli liian hankala kutsumanimi. Mikään a:lla alkava ei kuulostanut hyvältä ja siirryin muihin kirjaimiin. Coco? Tulisi mieleen kaakaot ja suklaat, mikä sopisi pikkutamman väritykseen. Tosi nokkelaa Tilda. Coco ei kuitenkaan tuntunut suussa hassummalta. Voisihan pikkunyytistä tulla myös yhtä kovapäinen kuin kookospähkinä. Mielleyhtymistä löytyisi varmasti jokin sopiva.
Kuva © Sage / Auburn Estate

https://hummanihei.wixsite.com/talli/acacia

3 Vs: Cocon päiväkirja lähetetty Ti Elo 29, 2017 4:43 pm

Isabella S.

avatar
Tallinomistaja
Vau! Coco sopii kieltämättä lempinimeksi tälle pienelle varsalle täydellisesti. Hyviä perusteluja, joskin ensimmäisenä itselleni tuli mieleen tyylin kuningatar Coco Chanel. Ja ainiin, vielä kerran paljon onnea kavioliiton johdosta <3


_________________
Tammataistelijat Erelas, Vilanna, Austria, Mirameir  ja Duchess <3
http://sunnuntai.esy.es/auburn

4 Vs: Cocon päiväkirja lähetetty Ti Elo 29, 2017 7:42 pm

Tilda M.

avatar
Vuokraaja
29.8.2017  |  V a r s a m a n i a a

Tietysti Coco Chanel olisi se sopivin nimilinkki Auburnin varsalle. Oli se käynyt itselläkin mielessä ja nyökyttelin hymyillen Isabellan mainitessa asiasta. Tyylikästä ja ajatonta. Olihan tyylin kuningatar ilmeisesti persoonaltaankin ollut hieman omapäinen villikko kuten meidänkin Coco tuntui olevan. Emän puolen arabiperimä näkyi päivä päivältä selvemmin. Kotikutoisemmin kovakalloinen Kookospähkinämme (tai Aasi) ei mennyt nimivalintana yhtään metsään. Saattaahan toki olla, että luonnearvioni olivat vielä yhtä raakoja kuin varsakin. Väärässä tai en, valpas ja liukasliikkeinen, hieman epäluuloisesti kaikkeen uuteen suhtautuva nuorikkomme tuntui varsin kipakalta kilpahevosen alulta.

Kävin tuijottelemassa ja paijaamassa Cocoa, totuttamassa kaikenmoiseen hiplailuun aina kun pyörähdin tallilla. Kehaisin tarjotuista jalan nostoista ja rapsuttelin takamuksen päältä. Tallilla pyörähtämisen määrät kasvoivat koko ajan. Se siitä pari kertaa viikossa valmentautumisesta, nyt oli oma hevonen. Varsaa piti käydä kyttäämässä aamuin illoin, jos suinkin olin sopinut asiakastapaamiset järkevästi keskelle päivää. Kuraisia kenkiä ja hevosenkarvaisia villapaitoja pyöri kotona ja työhuoneella sen lisäksi, että niitä tietysti oli tallilla omassa kaapissaan. Onneksi oli Isabella, joka oli yhtä innoissaan Auburnin molemmista varsoista. Nainen jaksoi auttaa tätä ummikoksi taantunutta kuunnellen loputtomia pohdintoja liittyen koulutukseen ja ihan vain varsan äärettömään söpöyteen. Vähän myös vuoronperään kasvavaan ja laantuvaan paniikkiin siitä mihin nenänsä oli työntänyt.

https://hummanihei.wixsite.com/talli/acacia

5 Vs: Cocon päiväkirja lähetetty Pe Syys 01, 2017 2:21 pm

Isabella S.

avatar
Tallinomistaja
Coco on kyllä ihan mahdottoman ihana! Ajattelin, että pikkuneitiä voisi totuttaa kartanon mailla erilaisiin ympäristöihin. Rillan ja Cocon - miksei samalla Vilan ja Verdinkin - voisi viedä ihmettelemään maneesia, kenttää ja derbykenttää. Tai ainakin jotakin niistä! Samalla voisi harjoitella taluttamista, sillä vieroitukseen ei ole enää ollenkaan niin pitkä aika. Jos viemme kaikki neljä seikkailuun, niin muutaman käsiparin voisi ottaa avuksi. Smile


_________________
Tammataistelijat Erelas, Vilanna, Austria, Mirameir  ja Duchess <3
http://sunnuntai.esy.es/auburn

6 Vs: Cocon päiväkirja lähetetty Ke Loka 11, 2017 6:34 pm

Tilda M.

avatar
Vuokraaja
12.10.2017  |  I s o  t y t t ö

Rakastin varsaani päivä päivältä enemmän. Oli Isabellalta hyvä veto säästää minut vieroittamiselta. Tyynen terapeutin pokerinaama olisi särkynyt siiheen ikävähuutoon. Parin päivän päästä tilanne oli jo puolin ja toisin rauhallisempi. Pujahdin vihdoinkin poutaisena syysiltana varsojen tarhaan ja lahjoin niitä aimo määrällä lohtuporkkanoita. Kasvuikä, kyllä nyt tarvittiin vähän herkkuja.Viimeinen muokkaaja, Tilda pvm To Loka 12, 2017 5:12 pm, muokattu 1 kertaa

https://hummanihei.wixsite.com/talli/acacia

7 Vs: Cocon päiväkirja lähetetty To Loka 12, 2017 3:22 am

Tilda M.

avatar
Vuokraaja
M y  l i t t l e   b a b y  p o n i e s  (monster edition)

Varsojen kanssa seikkailemassa Annan ja Isabellan kera.

https://hummanihei.wixsite.com/talli/acacia

8 Vs: Cocon päiväkirja lähetetty Ke Loka 25, 2017 3:29 pm

Isabella S.

avatar
Tallinomistaja
Ihana kuva sinusta ja Cocosta. <3 Niin ne varsat vain kasvaa, poikaystävä Verdikin lähti jo omaan uuteen kotiin. Onneksi reipas Coco on jo päässyt yli pahimmasta järkytyksestä ja sopeutunut tarhailuun tummien tammojen porukassa Eelan ja Epin kanssa.


_________________
Tammataistelijat Erelas, Vilanna, Austria, Mirameir  ja Duchess <3
http://sunnuntai.esy.es/auburn

9 Vs: Cocon päiväkirja lähetetty Su Marras 19, 2017 10:57 am

Tilda M.

avatar
Vuokraaja
17.11.2017  |  T e r a p i a h e v o n e n

Skannasin oloani venytellen silmät kiinni ja totesin ilokseni ettei pää ollut lainkaan niin kipeä kuin odotin. Pyörähdin kaivamaan puhelinta sängyn vierestä ja toteamaan, että kello oli hädin tuskin seitsemän. Aamupimeys oli syvä ja sateinen. Havahduin hitaasti siihen, että Julia nukkui, tai esitti nukkuvaa, sängyn toisella laidalla. Päässä raksutti tuhottoman kovaa, mutta en saanut ajatuksia järjestykseen yrittäessäni saada kiinni siitä miten suhtautuisin asiaan. Vaalea nainen näytti vielä kauniimmalta ja nuoremmalta siinä nukkuessaan kuin mitä eilen illalla.

Järkevänä aikuisena kaivoin sängyn alta villasukat ja hiivin puulattian poikki keittiöön. Kasasin aamupalatarvikkeet yövieraalleni valmiiksi ja raapustin paperille hyvät huomenet ja jotakin siitä, että Coco oli tärkeää kävelyttää nyt aamulla. Olihan se aika tottakin. En ollut ehtinyt tehdä varsan kanssa eilen mitään töiden ja Auburnin juhlien vuoksi. Keräilen tuolien päältä ja eteisen kaapista vaatetta päälleni ja kiskon viimeisenä valmiiksi kuraiset saappaat jalkaani. Ripeästi häviän ovesta ulos ja starttaan auton.

Talli oli odotetusti hiljainen. Sovittelen Cocon päähän ostamaani nahkariimua, joka on vähän vielä iso pienimmilläkin säädöillä, mutta varsa tuntui kasvavan silmissä vieroituksen jälkeen, joten kasvuvaraa sai ollakin. Coco nyhräsi villapaitani helmaa kun säädin solkia. Pikkutammalla oli ollut paljon sulateltavaa kun äidin lisäksi tuki ja turva, Verdikin, oli muuttanut omaan kotiinsa. Coco oli kuitenkin saanut tallin kaksi muuta tummaa tammaa laumakseen. Eela paimentaisi varsaa varmasti osaavin ottein hevosen tavoille.

Hinkutin vielä irtoavaa varsakarvaa Cocon kyljistä ja nostelin jalkoja. Karsinassa Coco malttoi jo seistäkin ja pääsin kehumaan varsaa oikeasta toiminnasta. Napsautin liinan kiinni ja suunnistimme kentälle kävelemään. Coco kipitti korvat höröllä pöhisten vieressäni. Tamma on niin pieni ja pöljän näköinen, että joka kerta sitä käsitellessä oli pakko vähän hihitellä. Olin unohtanut miten hömelöitä varsat osasivat olla. Tästäkö pitäisi leipoa ihan kilparatsu? “Soooh nyt mamman mussukka. Eipäs lentoon lähdetä” toppuuttelin Cocoa, joka on loikannut ympäri säpsähtäessään jotakin.

Ilma oli kylmän kostea ja kura tuntui roiskuvan naamalle asti aina Cocon ottaessa lennokkaampia pyrähdyksiä. Yritimme muutamia maastakäsin harjoituksia. Varsalla oli vielä opeteltavaa narunpäässä kulkemisessa. En malttanut tänään erityisen pitkään eikä malttanut itsepäinen mukelokaan. Päästin Cocon irti ja se hetken ihmeteltyään kirmaa riemuissaan pitkin kenttää. On sillä ainakin lupaavan lennokas askel mietin katsellessani hymyillen varsan menoa.

Cocon nuohotessa omiaan ajatukset karkailevat eiliseen, Juliaan ja Kaajapuron Verneriin. Milloin näkisinkään miehen seuraavan kerran? En muista millään, kalenteri on sekaisin ja päässä jyskyttää enemmän kuin herätessä. Pitäisi miettiä valmiiksi miten ottaa asia puheeksi ja piru vie olisi pitänyt puhua Julian kanssa myös heti aamulla. Keskenkasvuista idiotismia ottaa ritolat ja miettiä vasta jälkikäteen. En olisi jaksanut suhtautua omiin ihmissuhteisiini mitenkään päin järkevästi vaikka olisi luullut, että järkevää tässä juuri olisi kaivannut. Sillä hetkellä paljon järkevämmältä tuntui kuitenkin haaveilla heterosta valmentajastaan. Tai turvallistahan se oli, ei niinkään järkevää.

Vedin turhautuneena syvään henkeä ja viheltelin Cocolle saadakseni sen huomion. ”Sano mammalle, että lopettaa turhan sekoilun” mutisin varsalle, joka heitteli pirteänä päätään tunkien sitten turpaansa kainalooni. Olisipahan taas seuraavaan työnohjaukseen asiaa vaikka aloin olla jo sitä mieltä etten kehtaisi kertoa enää yhdestäkään kiusallisesta kohtaamisesta. ”Voi muruseni terapiahevoseni” huokaisin Cocolle, joka viis veisasi harhailevasta päästäni ja nappasi tomeralla otteella sadetakin helmasta kiinni.

https://hummanihei.wixsite.com/talli/acacia

Sponsored content


Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa