Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Vastauksia? (off)

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1 Vastauksia? (off) lähetetty Ke 29 Marras - 13:43

Gabriella S.

avatar
Vuokraaja
Sijoittuu 3.12. / ei avoin, mukaan @Verneri K.

Camillan kanssa käymäni puhelun jälkeen mieliala oli välillä todellakin maassa. Sain kuitenkin idean yrittää lievittää sen kertaista mielipahaa heppaterapialla, koska se on yleensä aina se, joka toimii. Starttasin paholaisen tulille ja kurvasin (ehkä vähän turhan kovan kaasujalan kera) Auburniin Minan luo. Ensimmäinen ajatus oli käydä Minan kanssa vetämässä rääkkitreenit maneesissa, mutta päädyin kuitenkin loppujen lopuksi kävelemään maastoon ilman satulaa. Minä oli tänään hyvin rauhallinen ja luulen sen aistineen mielialani. Heppaterapia alkoi siis purra.

Tallille tullessa harjasin tamman vielä päästä häntään höpötellen kaikkea maan ja taivaan välillä. En kuitenkaan kehdannut seisottaa sitä pidempään tallissa, joten vein sen ulos jatkamaan kesken jäänyttä heinän syöntiä. Minulla ei ollut kiire kotiin, joten suuntasin vielä tallituvalle ajatuksena keittää oikein kunnon kahvit.

2 Vs: Vastauksia? (off) Tänään kello 13:56

Verneri K.

avatar
Kaajapurojen tallin omistaja
Kuukausi oli ollut rankka Verneri Kaajapurolle.

Miehen kännykkä oli ollut yhtäjaksoisesti lentokone-tilassa jo muutaman viikon ajan, aina siitä asti kun Heidi Näyhö haki tämän kotiin Murronmaan sairaalalta. Vernerin hyvä ystävä - ja Kallan Krouvin baarimikko - Kasper oli radiohiljaisuudesta huolimatta jättänyt lukuisia soittopyyntöjä Pekka ja Tiina Kaajapurolle, jotka eivät voineet kuin pahoitella poikansa puolesta. Vernerillä ei ollut tarvetta avata sekasortoon johtanutta tilannetta kenellekään. Sotaveteraani oli sulkenut varhain aamulla puhelimensa lopullisesti huomattuaan, että myös Isabella Sokka oli yrittänyt tavoitella tätä WhatsAppissa.

Koko maailmalta piiloutumisesta ja siltä sulkeutumisesta huolimatta päälimmäisenä miehen mieltä kalvoi kuitenkin syyllisyys ja häpeä. Musta ori tökkäisi selässään istuvaa, kaukaisuuteen tuijottavaa miestä kengänkärkeen: tyyppi oli unohtunut turhan pitkäksi aikaa omiin ajatuksiinsa, sen sijaan että olisi taputtanut kaulalle ja hypännyt alas satulasta. Love höyrysi hiestä vielä kevyesti, muttei enää puuskuttanut. Verneri pudisteli päätään ja hymähti: hevosilla oli taianomaisen terapeuttinen vaikutus rikkonaisimpaankin mieleen. Vaikeinta oli ollut lähteminen kotitallilta Auburniin kaiken tapahtuneen jälkeen, joten sotaveteraani oli päättänyt olla aikaisin liikenteessä välttääkseen mahdollisimman monen ihmiskontaktin.

Tummahiuksinen mies talutti mustan puoliverisen hoitopaikalle satulahuonetta vastapäätä ja riisui tämän varusteista. Talli oli hiljainen, joten tallityöntekijät taisivat olla ulkona tarhojen kimpussa: hyvä niin. Verneri heitti violetin villaloimen Loven selkään ja lähti kävelemään tallitupaan, vaikka se olikin riski. Kuppi kahvia tulisi näin varhain aamupäivällä tarpeeseen, sillä tehtävää riitti yllinkyllin vielä kotitallillakin. Heidi oli joutunut raatamaan Vernerin edestä miehen ollessa toipilaana, joten oli vähintäänkin kohtuullista, että nainen saisi pitää näppinsä pitkän aikaa erossa tallitöistä.

3 Vs: Vastauksia? (off) Tänään kello 14:13

Gabriella S.

avatar
Vuokraaja
Kahvinkeittimen porina täytti tallituvan samalla, kun tiskasin joltain jääneitä likaisia kahvikuppeja ja laitoin ne tiskikaappiin kuivumaan. Hyvästä mielestä huolimatta ajatukset heittelivät edestakaisin, enkä meinannut saada oikein mistään niistä kiinni. Pyörin tallituvalla ympyrää levottomasti, enkä oikein tiennyt mitä olisin tehnyt tai miten päin ollut.

Päätin käydä siivoamaan kaappiani, että saisin ajatukset muualle ikävistä asioista jotka yrittivät väkisin puskea mukavien ajatusten yli. Kahvikin oli tippunut jo aikaa sitten, mutta en voinut lopettaa puuhiani kesken - en ennenkuin tulisi valmista. Olin niin kiinni työn touhussa, etten kuullut tallituvan oven käyvän.

4 Vs: Vastauksia? (off) Tänään kello 14:33

Verneri K.

avatar
Kaajapurojen tallin omistaja
Astuttuaan tallitupaan Verneri tajusi välittömästi, ettei hän ollut yksin. Avonaisen kaapinoven takana musta hiuksinen nainen järjesteli ajatuksissaan tavaroita paikoilleen. Mies olisi halunnut pysähtyä ja kääntyä takaisin, sillä Gabriella Stern - tanssiaisten sinimekkoinen kaunotar - ei ollut huomannut sotaveteraanin tuloa. Puntaroituaan noin sadasosasekunnin ajan mahdollisuutta paeta tilanteesta, Verneri tuli siihen tulokseen, ettei voisi vältellä tallilaisia koko elämäänsä. Varsinkaan, jos mies aikoisi treenata Lovella Auburnin puitteissa ahkerasti.

Verneri rykäisi kuuluvasti, ettei Gabriella säikähtäisi tallitupaan äkillisesti ilmestynyttä hahmoa, ja asteli ottamaan kaapista mukin.
"Taisit keittää tän, saanko ottaa vai juotko koko pannullisen?" mies kysyi vitsaillen, vaikka tämän suupielet olivatkin tiukkana viivana vailla hymyä.

5 Vs: Vastauksia? (off) Tänään kello 14:53

Gabriella S.

avatar
Vuokraaja
Kuulin takaani äänekkään rykäisyn ja säpsähdin hieman. En ollut millään uskoa silmiäni, kun näin kuka tulija oli. Hämmästyin niin paljon, etten ensin osannut sanoa yhtään mitään, tuijotin vain miestä silmiin täysin tuppisuuna. Siinä se nyt seisoi, täysin elävänä ja tässä maailmassa - Verneri Kaajapuro. Luulin, että mies oli hävinnyt maailmankartalta jonnekkin.

"Öö.. tota ei.. tai siis joo. Tai siis - ota vaan." sain lopulta sanotuksi pienen hiljaisuuden jälkeen. Siitä oli aika kauan aikaa, kun miestä olin viimeksi nähnyt.
"Mitä kuuluu?" yritin tönkösti aloittaa jotain small talkia, mutta sisimmässäni halusin huutaa, raivota, tuntea myötätuntoa tai jotain, mutta eritoten kysyä mistä silloin yhtenä kohtalokkaana iltana oli kyse.

Sponsored content


Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa